Начало БЪЛГАРИЯ Републиканци за България: Осъждаме поредния терористичен акт във Франция

Републиканци за България: Осъждаме поредния терористичен акт във Франция

0

Във връзка с извършения терористичен акт на 29 октомври 2020 г. в базиликата „Нотр Дам” в Ница, Франция, ние от Републиканци за България остро осъждаме поредния акт довел до загуба на три човешки живота.

Присъединяваме се и подкрепяме лидерите на 27 държави от ЕС, които призоваха света „да работи за диалог и разбирателство между общностите и религиите, а не за разделение“ и изразяваме своята солидарност с френската държава.

От Републиканци за България сме шокирани от терористичните действия обхванали Франция и се обявяваме срещу атаките и уронването на общите европейски ценности.

Свидетели сме на началото на остър религиозен конфликт и опасна бруталност сред обществото във Франция. Извършената терористична атака в Ница, е резултат от примера, даден от терориста, убил учителя Самуел Пати  в парижкото предградие.

Длъжни сме да се замислим за предизвикателствата, пред които са изправени обществата ни и да не забравяме, че човешкият живот, права и свободи, върховенството на закона, демократичните ценности и институции са гарант за начина на живот в свободния свят, който сме длъжни да съхраним.

От Републиканци за България призоваваме да бъде спрян този световен терор, на който сме свидетели не само през последните седмици, но и през последните години. Всеки гражданин в евроатлантическото пространство трябва да има свободата да изповядва и изразява мнението и вижданията си, но това не трябва да е с цената на неговия живот.

Недопустимо е обществата да разрешават проблемите и различията си чрез тероризъм. Необходимо е да сме безкомпромисни в борбата с тероризма, за да защитим сигурността на гражданите.

Предишна статияКорнелия Нинова е приета във ВМА с COVID-19
Следваща статияНови 2891 заразени с COVID-19, 29 души са починали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук