Начало БЪЛГАРИЯ проф. Костадин Ангелов в болниците на проверки заради COVID-19,

проф. Костадин Ангелов в болниците на проверки заради COVID-19,

0

От днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов започва проверки в болниците в страната, които отказват да разкрият легла за болни от COVID-19. Инспекцията ще обхване и частните, и държавните лечебни заведения, заяви министър Ангелов и уточни:

„Всички, които отказват да разкрият легла – частни, държавни, след това ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения“.

В Народното събрание вече е внесена законова промяна, според която болници, които откажат да разкрият легла за лечение на пациенти с коронавирус, няма да бъдат финансирани от НЗОК.

Здравното министерство обмисля вариант, при който в превозването на пациенти с COVID-19 до болниците да се включат и частни линейки. Очаква се днес министър Ангелов да се срещне с техните собственици. „Ще намерим начин как да финансираме това, което те ще правят – ще извозват пациенти от домовете до лечебните заведения. Важното е пациентът да стигне до лечебно заведение“, каза той.

Също от днес служители на МВР, обучени за оказване на долекарска помощ, и микробуси на ведомството ще помагат на екипите на столичната Спешна помощ при транспортирането до здравни заведения на пациенти с COVID-19.

До края на седмицата се очаква да стане възможно личните лекари да издават електронно направление за PCR изследване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук