Начало НОВИНИ Тедрос Адханом, директор на СЗО, в карантина след контакт с положителен за...

Тедрос Адханом, директор на СЗО, в карантина след контакт с положителен за COVID-19

0
epa08209243 Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General of the World Health Organization (WHO), informs the media about the update on the situation regarding the novel coronavirus (2019-nCoV), during a new press conference, at the World Health Organization (WHO) headquarters in Geneva, Switzerland, 10 February 2020. The novel coronavirus (2019-nCoV), which originated in the Chinese city of Wuhan, has so far killed at least 910 people and infected over 40,000 others, mostly in China. The death toll from the novel coronavirus has surpassed the death toll from SARS epidemic of 2002-2003. EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

„Добре съм и без симптоми, но ще се поставя под карантина през следващите няколко дни, в съответствие с протоколите на СЗО, и ще работя от вкъщи“, каза висшият служител.

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрееус е в карантина, след като е бил в контакт с някой, който е с положителен тест за коронавирус, разкри етиопецът чрез социалните мрежи .

„Добре съм и без симптоми, но ще бъда на карантина през следващите няколко дни, в съответствие с протоколите на СЗО, и ще работя от вкъщи“, добави той.

Директорът на международната организация се възползва от неговия туит, за да настоява, че „е изключително важно всички да спазваме здравните насоки. Ето как ще прекъснем веригите на предаване на COVID-19, ще потиснем вируса и ще защитим здравните системи. „

Откакто е започнала здравната криза , Тедрос е видимото лице на най-висшия орган на ООН в областта на здравеопазването в противодействието на коронавирус, който е причинил повече от един милион смъртни случаи и е заразил повече от 46 милиона на хората на планетата.

Миналата седмица най-висшият орган на СЗО предупреди, че „не можем да спускаме оръжие“, намеквайки за трудното време, което светът преживява поради пандемията .

„Когато лидерите действат бързо, вирусът може да бъде спрян“, каза той и добави, че „е опасно да се откажеш от контрола.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук