Начало БЪЛГАРИЯ Бившият здравен министър Петър Москов: Трябва да има ясен план за действие

Бившият здравен министър Петър Москов: Трябва да има ясен план за действие

0
Луфтовете трябва да се търсят в здравната система. Хората се побъркаха малко. Живеем в различен свят –на директора на „Спешна помощ“ и на човека с кредита. Това каза бившит здравен министър Петър Москов по БТВ.

Смисълът на управлението е да има ясен план за действие. Тук не говорим за алгоритъм за много неща. Докато такъв план няма, хората се паникьосват. Няма здрава ръка, няма обществен консенсус. Сега ще стане ясна причината за всички политики, които провеждах. Тогава много обясняваха, че това е фашизъм, комунизъм. Не можем да преживеем втори локдаун. Затова целта е да запазим максимум икономическия и социален живот на хората. Нови затваряния няма да има, но ще има драконовски мерки за спазване на правилата за дистанция и носене на маски. Сега философията е нас ни затварят и след 5 месеца ще дадат някакви пари.

Трябва от утре да има компенсация. Всичко, което ме питате защо не е направено досега, няма да свърши работа на зрителите. Трябва да има моментални компенсации за хората. Трябва ясно решение кой отнася голямата тежест-нацията или здравната система. Отговорът е второто. Здравният министър трябва да може да възлага конкретни ангажименти на всяко едно лечебно заведение. Чудя се защо това правомощие не е дадено досега на министъра. Цялата система трябва да влезе в битка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук