Начало НОВИНИ Гърция: Пълна изолация в северните градове

Гърция: Пълна изолация в северните градове

0

От днес гръцките власти обявиха режим на пълна изолация в северните градове Солун и Серес за срок от две седмици, за да спрат рязкото покачване на случаите на коронавирус.

Мерките включват и полицейски час.

Отворена остава границата при „Кулата – Промахон“, откъдето се влиза само с отрицателен тест за коронавирус. Прекратяват се всички полети към летището в Солун.

В зоната на изключително бързо разпространение на вируса са областите Серес и Солун, заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас. За да се ограничи излизането от домовете, отново е необходимо изпращане на съобщение по телефона за причината за излизане. Вечерният час се въвежда от 21.00 часа до 5.00 сутринта, докато в другите райони на страната е от полунощ. Прекратяват се вътрешните и международни полети към летището в Солун.

Отворени остават магазините за хранителни продукти, аптеки и банки. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти само за домашни поръчки.

Също от днес под карантина са областите Атика и цяла Северна Гърция. Там обаче жителите излизат от домовете си, без да е необходимо разрешение.

Маските остават задължителни за цялата страна на закрито и на открито.

Отворени остават училищата, докато университетите преминават към дистанционно обучение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук