Начало НОВИНИ Изборният щаб на Доналд Тръмп внaся жалба срещу преброяването на гласовете

Изборният щаб на Доналд Тръмп внaся жалба срещу преброяването на гласовете

0

Изборният щаб на президента Доналд Тръмп и Републиканската партия в Джорджия са внесли жалба срещу преброяването на гласовете, подадени в щата, по време на президентските избори, предаде Асошиейтед прес. По-рано беше оспорено преброяването и в Мичиган и Пенсилвания.

Екипът на Тръмп твърди, че в окръг Чатъм, в Джорджия, наблюдател от Републиканската партия видял преброител да смесва необработени дистанционно подадени бюлетини от задна стая с вече обработени, чакащи за преброяване. Бюлетините в Джорджия трябва да бъдат подадени най-късно до 19 ч. местно време в изборния ден, за да бъдат признати за валидни.

Междувременно десетки привърженици на Тръмп демонстрираха в преброителен център в Детройт с лозунги „Спрете вота!“. Това стана, малко след като Асошиейтед прес обяви кандидата на демократите Джо Байдън за победител в Мичиган. Агенцията изчисли, че оставащите непреброени бюлетини в щата са твърде малко и са в райони с преобладаващо влияние на Демократическата партия, за да може да се очаква Тръмп да стопи преднината на Байдън.

В Мичиган щабът на Тръмп подаде съдебен иск за спиране на преброяването с твърдението, че на негови наблюдатели не бил осигурен достъп. Главният прокурор на Мичиган Дейна Несъл, от демократите, отхвърли обвиненията и каза, че на обществеността е бил осигурен достъп до преброителните центрове, като същевременно е налице строга система за контрол и проверка на процеса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук