Начало НОВИНИ Избори в САЩ: Обама аплодира триумфа на Джо Байдън над Доналд Тръмп

Избори в САЩ: Обама аплодира триумфа на Джо Байдън над Доналд Тръмп

0

След като станаха известни първите официални резултати от изборите в САЩ, се разбра, че кандидатът на демократите Джо Байдън надмина Доналд Тръмп и стана избран президент. Като се има предвид това, Барак Обамане се поколеба да го поздрави за това. 

„След като всички гласове бъдат преброени, новоизбраният президент Байдън и новоизбраният вицепрезидент (Камала) Харис ще имат историческа и решителна победа“, каза Обама , който беше предшественик на на Доналд Тръмп в Белия дом.

„Той ще се изправи пред поредица извънредни предизвикателства, с които не е трябвало да се сблъсква никой друг новоизбран президент: остра пандемия, обхващаща страната, много неравна икономика и съдебна система, демокрация в риск и климатична опасност“, каза Обама за Байдън.

Трябва да се отбележи, че през последните седмици от предизборната кампания бившият президент на САЩ подкрепи кандидатурата на Джо Байдън и насърчи американците да му дадат своя глас. „Знам, че той ще свърши работата, като вземе предвид интереса на всеки американец, независимо дали са гласували за него или не“, каза Обама.

След прогнозите, дадени от AP, NBC и CNN, които дават на демократичния кандидат победа на изборите в САЩ , Джо Байдън публикува в профила си в Twitter благодарствено послание към всички, които са имали доверие и са гласували за него.

„Америка, чест ми е, че ме избра да ръководя великата ни държава. Работата, която ни предстои, ще бъде трудна, но ви обещавам следното: ще бъда президент на всички американци, независимо дали са гласували за мен или не. Ще запазя вярата, която са ми възложили “, каза новоизбраният президент.

Предишна статияПП „Републиканци за България“: С избора на Байдън Европа и САЩ ще имат силно трансатлантическото сътрудничество
Следваща статияБроя на заразените е 675 са нови случаи при 2 151 PCR теста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук