Начало НОВИНИ „По-добре беше да умра, отколкото да разбера, че съм гей“: писмо докосва...

„По-добре беше да умра, отколкото да разбера, че съм гей“: писмо докосва света на ръгбито

0

Бившият австралийски играч Дан Палмър говори открито за своята хомосексуалност и разказва за болезнените последици, които е претърпял, като е пазил тайната толкова много години.

Играчът на ръгби, е написал писмо болезнено, където той говори открито за своята хомосексуалност , проблемите на психичното си здраве и пристрастяването към наркотици в продължение на години. Писмото е публикувано в края на октомври в Sydney Morning Herald.

„Представях си как изчезвам, сменям името си и започвам нов живот.  Не преувеличавам, когато казвам, че е било по-добре да умра, отколкото да разбера, че съм гей.“  Това пише Палмър, бивш член на Waratahs, Brumbies и френския клуб Гренобъл.

Спортистът каза, че по това време той е плакал за сън и че е прибегнал до опасен коктейл от опиати, за да си позволи да заспи нормално. Проблемите с лекарствата се изостриха, докато един ден, на 25, той предозира от приемането на болкоуспокояващи.

„Страстта ми към спорта намаляваше през последните години и започнах да изпитвам много угризения за това, че прекарах най-добрите години от живота си, преструвайки се на някой, който всъщност не бях.“ Това призна Дан Палмър, който напусна страната си, за да започне кариера в областта на психологията със специализация по неврология.

„Нямам задоволителен отговор защо съм се заел да стана някой и да направя тези промени в живота си. И все пак мисля, че може да е полезно да опиша някои от нещата, които са ме загрижили дълбоко, преди да изляза от килера ”, продължава писмото си, което предизвика множество прояви на подкрепа и съпричастност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук