Начало НОВИНИ Грета Тунберг нарича политиците „лицемери“, защото не се занимават с климатичната криза

Грета Тунберг нарича политиците „лицемери“, защото не се занимават с климатичната криза

0

Екологичната активистка Грета Тунберг, родом от Швеция, нарече международните лидери „лицемери“ за тяхното бездействие в условията на климатичната криза.

Грета Тунберг подчерта, че светът трябва да разбере, че сме изправени пред тежка извънредна ситуация и трябва да „признаем факта, че сме се провалили, човечеството колективно се е провалило, защото неразбираема криза не може да бъде разрешена“.

Членовете на ЕП одобриха миналия октомври пакет от 400 000 милиона евро (472 милиона долара) субсидии за земеделските производители, повечето от които „имат слаби или несъществуващи зелени условия“. Земеделието е причина за една четвърт от емисиите на парникови газове .

„Що се отнася до нещо след 10 години, те са повече от щастливи да гласуват „за“, защото това всъщност не ги засяга“, каза Тунберг. „Но когато това е нещо, което наистина има ефект тук и сега те не искат да го докоснат, това наистина показва лицемерие“, каза активистката по отношение на начина на действие на Европейския съюз.

„Докато не третираме климатичната криза като криза, можем да имаме толкова конференции, колкото искаме, но те ще бъдат само преговори, празни думи, вратички“, каза Тунберг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук