Начало БЪЛГАРИЯ Собствениците на заведения в страната се събират на втора национална среща

Собствениците на заведения в страната се събират на втора национална среща

0
Собствениците на заведения в страната се събират на втора национална среща. На нея ще бъдат обсъдени евентуалните компенсации за бизнеса, засегнат от COVID-19 и противоепидемичните мерки, ако барове, дискотеки и ресторанти останат затворени и след края на ноември.

Договореното с правителството до момента е само компенсация на част от трудовите възнаграждения за персонала, информират от Българското национално радио.

От бранша отчитат спад от 80% на посещаемостта и сериозни загуби. Много собственици сами са затворили бизнеса си, притиснати от кризата.

„В момента има толкова работа, колкото точно да поддържаме бизнеса по някакъв начин и хората да взимат някакви пари. На този етап искаме първо да видим каква е обстановката, кой ще работи, до колко ще се работи, какво ще се случи декември, какво ще се случи следващата седмица”, посочи Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Вчера браншът поиска и единен вечерен час за заведенията в цялата страна. Причината – щабовете на регионално ниво решават да наложат различни рестрикции, но според бизнеса това е несправедливо и настояват за национална политика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук