Начало БЪЛГАРИЯ Илиян Василев: Заради Каракачанов изглеждаме като страна на джурасик политици

Илиян Василев: Заради Каракачанов изглеждаме като страна на джурасик политици

0
Пораженията, които това управление нанася върху авторитета на страната придобиват измеренията на поредна национална катастрофа. Както и предишните се дължат на калпави едномерни и слаби политици.

И пак попадаме в плен на схизмата на националистите, които разделят нацията. И пак, като по някакво гротескно историческо стечение на обстоятелството, се водим от емоции и националистите, сега от ВМРО, доминират възприятията кой кара влака. Въпреки че като процент на влияние са в единиците без особен шанс да влязат в следващ Парламент. Те и за това упорстват, за да се представят на следващите избори като „спасители“.

Борисов няма полезен ход, защото знае, че ако не изпълни тяхното желание те напускат правителството и то пада.

Проблемът е, че в нашите партньори си мислят, че в България има само ВМРО и националисти, а не европейци, които могат да реализират интересите си не чрез исторически фиксации, а чрез една мъдра, балансирана и най-вече разнообразна политика, включително като изградим свързащата физическа и нематериална инфраструктура със Северна Македония и с останалите страни от Западните Балкани.

Заради Каракачанов изглеждаме като страна на джурасик политици. И като съдържение, и като комуникация, политиката на Борисов, Захариева и Каракачанов изглежда като заяждане, без стратегически замисъл, без визия.

 

Илиян Василев, Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук