Начало БЪЛГАРИЯ доц. Мангъров: Сами си създаваме трудности, това не е особено опасна инфекция

доц. Мангъров: Сами си създаваме трудности, това не е особено опасна инфекция

0
Положението е, че COVID-отделението на Инфекциозна болница е пълно. За да приемем някого, трябва да изпишем някого. Мисля, че трябва да се облекчат някои от процедурите от Здравната каса, за да имаме място за маневриране. Има излишно задържане на болни заради правилата, а ако се изписват не по правилата, НЗОК не плаща. Това заяви пред БНТ новият началник на отделението доц. Атанас Мангъров. Виждам, че една значителна част от болните в отделението, при други обстоятелства, ако имаше кой да се грижи за тях, щяха да се лекуват у дома, коментира още Мангъров.

Няма как да се лекуват хора по телефона, категоричен е доцентът, визирайки личните лекари. Според него, при преценка дали да отиде пациент в болница или не, трябва някой да го  е прегледал. „Това не е особено опасна инфекция – сами си създаваме трудности и след това търсим начини да ги преодоляваме. Личните лекари трябва да спазват всички мерки за безопасност, които се налагат на цялото население – лекарите трябва да знаят как да се пазят, а не да се страхуват”, каза Мангъров пред БНТ. И настоя, че трябва да има добро сито в доболничната помощ за преценка кой да ходи в болница и кой – не.

„Разбира се, че нося лични предпазни средства”, увери Мангъров

Предишна статияПП „Републиканци за България“ сигнализира за нередности с концесията на велосипеди в София
Следваща статияПавел Вълнев: Северна Македония е много важна за нас и България трябва да използва практично позицията си на член на ЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук