Начало БЪЛГАРИЯ АНКЕТА: 47% от ридителите се обявяват изцяло за присъствено обучение

АНКЕТА: 47% от ридителите се обявяват изцяло за присъствено обучение

0

Почти половината от родителите – 47 на сто, се обявяват изцяло за присъствено, а 22% за онлайн обучение на всички ученици поради Covid кризата. Това показва онлайн допитване сред над 20 000 български родители от цялата страна показва, направено от Асоциация „Родители“ и Института за изследвания в образованието.

Най-много привърженици на присъственото обучение има сред родителите от селата и малките градове, където повече от половината от тях – около 54 на сто, са избрали именно тази опция.

В областните градове и столицата, където са концентрирани големите училища, този процент намалява съответно на 49  и на 41 на сто.

Присъствено обучение искат най-много родителите на деца в начален етап – 52 на сто , а най-малко – родителите на гимназистите- 43%.

Идеята за преминаване към онлайн обучение за отделни етапи се подкрепя от 14% от родителите, а 16% са за смесена форма на обучение, която комбинира присъствено и онлайн обучение по определена схема.

Близо 80 на сто от родителите, включили се в допитването, направено в периода от 30 октомври до 4 ноември, са от областните центрове в страната и от столицата, а останалите са от малки градове и села. 90 на сто от анкетираните са майки, а останалите 10% – бащи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук