Начало НОВИНИ Барак Обама: Америка е изправена пред предизвикателството да обърне „упадъка на истината“

Барак Обама: Америка е изправена пред предизвикателството да обърне „упадъка на истината“

0

В диалог с Би Би Си  бившият президент на САЩ, Барак Обама, посочи, че поляризацията на нагласите е станала много по-дълбока, отколкото преди четири години, когато Доналд Тръмп беше избран за най-висшия орган в страната.

И добави, че триумфът на Джо Байдън на президентскитв избори на 3-ти ноември е само началото на дългия път за излекуване на раните, които съществуват в американското общество. В този смисъл той посочи, че „един избор не е достатъчен, за да обърне тази тенденция“.

Борбата с поляризацията на една нация, обясни той, не може да бъде оставена единствено на решенията на длъжностните лица, а се нуждае от структурна промяна, при която хората да се изслушват и да намират „общи точки, базирани на реални събития.

Бившият държавен глава обаче подчерта, че има „голяма надежда в усъвършенстваните нагласи на новите поколения“ и призова младите хора да „възпитават предпазлив оптимизъм, че светът може да се промени“ и те могат да бъдат „част от тази промяна ”.

Обама твърди, че гневът и негодуванието сред селското и градското население, имиграцията, несправедливостите и „онзи вид луди конспиративни теории , които някои наричат ​​разпадането на истината“, които се разпространяват от някои медии и „се задвижват от социалните мрежи” имат много общо с разделението на обществото.

„Сега сме по-разделени, много повече, отколкото бяхме, когато бях кандидат за президент през 2008 г.“, каза бившият президент пред британските медии.

По отношение на расизма Обама, който влезе в историята като първият африкански президент в САЩ, заяви, че въпросът за расата е „един от основните недостатъци в историята на Съединените щати. Това е нашият първоначален грях“.

За бившия президент инцидентите в средата на годината, включително смъртта на Джордж Флойд от полицейски злоупотреби и реакцията срещу расизма не само в страната, но и по света, създадоха моменти на мъка и вълнение едновременно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук