Начало БЪЛГАРИЯ Доц. Мангъров: Трябва да се преустанови практиката личните лекари да лекуват хората...

Доц. Мангъров: Трябва да се преустанови практиката личните лекари да лекуват хората по телефона

0
Доц. Атанас Мангъров публикува снимка от лекарски кабинет, на чиято врата е залепена бележка, на която пише: ”Пациенти с температура и оплаквания се консултират по телефона. Посещение при лекар, при такова състояние, е нежелателно”.

Доц. Мангъров е виден критик на консултирането на пациенти по телефони. По думите му трябва да се преустанови практиката личните лекари да диагностицират и лекуват хората по телефона и отново да започнат да ги преглеждат истински по правилата на медицината.

Не е нужно да се измислят нови епидемиологични правила, коронавирусните инфекции съществуват от десетилетия, човечеството ги е преодоляло по естествен път и е продължило да съществува, уточни специалистът.

От своя страна личните лекари заявиха, че ако спрат телефонните прегледи, както иска д-р Атанас Мангъров, нещата ще са катастрофални. „Ако тръгнем по всички адреси, ще правим 7-8 прегледа на ден. Ние вършим това, което иска проф. Балтов – да държим пациентите в доболнична помощ. Антибиотиците, които изписваме, са когато 9-10 ден вече има температура и няма друго лечение. Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев пред БНР в отговор на доц. Атанас Мангъров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук