Начало НОВИНИ COVID-19: Австралия ограничава 1,8 милиона души, за да спаси Коледа

COVID-19: Австралия ограничава 1,8 милиона души, за да спаси Коледа

0

Спешна мярка, която е в сила от 18 сряда в южната част на Австралия, засяга 1,8 милиона жители. Те ще бъдат затворени в домовете си.  Ще останат затворени и в местните училища, фабрики и ресторанти.

Два случая, открити в хотел в Аделаида, който функционира като подслон за хора, пристигащи от чужбина, предизвикаха алармите. В града появата на нов фокус вече се предполагаше с 22 скорошни пациенти с COVID-19.

„Удряме силно и бързо. Времето е малко и трябва да действаме бързо и твърдо. Нямаме търпение ситуацията да се влоши ”, заяви премиерът Стивън Маршал. Ръководителят на здравните служби Никола Спуриер подчерта, че тези „екстремни“ мерки трябва да позволят на държавата да търси контакти и да прекъсне веригата на предаване на заразата.

Австралия се стреми да отвори отново границите си преди Коледа, за да активира икономическото съживяване в пълна готовност, тъй като постепенно премахна обезщетенията за заплати и безработица.

Като цяло Австралия е успяла да контролира новата пандемия на коронавирус доста добре до момента, като са регистрирани малко над 27 700 случая и 907 смъртни случая.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук