Начало НОВИНИ Обама за Ел Паис: „Не съм изненадан, че Тръмп се държи така...

Обама за Ел Паис: „Не съм изненадан, че Тръмп се държи така в края на президентството си“

0

Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че не е изненадан да признае, че напускащият президент Доналд Тръмп „се държи по този начин“, като не признава победата на демократа Джо Байдън .

„Тъжно ми е да го призная, но не съм изненадан, че Доналд Тръмп се държи така в края на президентството си. С Мишел сме говорили много за това “, каза Обама в интервю за El País de España.

Директорът на испанската медия Хавиер Морено беше този, който проведе интервюто и го попита дали през тези четири години командване от Тръмп е изпитвал разочарование.

„Няма съмнение, че Тръмп нанесе много щети в Америка и останалия свят. През последните четири години имаше моменти, когато изпитвах чувство на неудовлетвореност, отчасти защото първият ми мандат започна през 2008 г., когато САЩ  започна да страда от последиците на глобална финансова криза. След това имаше войната в Ирак – която започна с Буш. В продължение на осем години работихме много усилено, за да възвърнем позицията на Америка в света и да възстановим икономиката”.

Обама каза, че никога не е смятал, че избирането му за президент ще сложи край на дискриминацията в Съединените щати и че афроамериканските и латиноамериканските деца ще имат по-малко пречки пред постигането на мечтите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук