Начало НОВИНИ Парижката полиция в „шокиращ“ сблъсък в мигрантски лагер

Парижката полиция в „шокиращ“ сблъсък в мигрантски лагер

0

Френската полиция демонстрира насилствено импровизиран лагер за мигранти в сърцето на Париж за една нощ, сблъсквайки се с мигранти и активисти.

Вътрешният министър Жералд Дарманин написа в туитър, че някои от сцените са „шокиращи“, и нареди на полицията да предостави пълен доклад за действията си.

Десетки малки палатки бяха премахнати от Place de la République. Бездомните мигранти казват, че са принудени да живеят на улицата. По-късно полицията използва сълзотворен газ и преследва хората по улиците. Някои от мигрантите бяха бити с палки от полицията.

Новият лагер се появи седмица след като полицията демонтира по-голям нелегален къмпинг за мигранти близо до френския национален спортен стадион в северен Париж.

„Те са твърде насилствени“, оплака се 34-годишният афганистанец Шахбудин, цитиран от агенция Франс прес. „Ние просто искаме покрив.“

Ян Бросарт, чиновник в кметството на Париж, който наблюдава жилищата, осъди „реакцията на закона и реда на социалната ситуация“.

Президентът Еманюел Макрон е приел твърда политика по отношение на незаконните мигранти.

Огромният прилив на миграция от Средиземно море през 2015 г., подхранван от сирийската гражданска война и други конфликти, намаля, но много търсещи убежище все още живеят в несигурни условия в Европа, без дом и без работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук