Начало БЪЛГАРИЯ Румен Гечев: Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки

Румен Гечев: Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки

0
Мерките са закъснели и противоречиви. Едно се казва сутринта, друго на обяд, трето вечерта. Ученият от БАН каза, че в Швеция при никакви мерки, смъртността е най-ниска, а у нас е най-висока. Няма министър, което да предлага мерки преди да ги е съгласувал с премиера. Как едни мерки се предлагат до края на март, когато са изборите?! Това каза депутатът от БСП Румен Гечев по БТВ.

Не БСП е виновно, че броят на медсестрите са два пъти по-малко. Не е виновно БСП, че линейките обикалят от болница на болница.  Не е заради БСП. И вместо премиерът като технически сътрудник, да обикаля магистралите.

Правителството пролетта се биеше в гърдите че президенти и премиери се обаждат, за да питат как така имаме ниска смъртност. Той сега пък пита панически, за да търси помощ. Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки. На първо място сме по смъртност.

Нашите колеги са в болниците, а вие обикаляте с джипката. В този бюджет бизнесът е изоставен като сираче. На пенсионерите са дадени по 50 лева до март. След нас и потоп. Други страни отделят десетки милиарди, за да гарантират бизнеса.  Дългът сега е три пъти по-висок от времето на Тройната коалиция. Със сигурност следващото правителство трябва да актуализира бюджета.

Александър Иванов от ГЕРБ атакува:

Мерките предложени вчера ще се обсъждат сектор по сектор. Те са предложени, не са влезли в сила. И сега има мерки, но българските граждани не се съобразяват с тях. Мерките зависят от нас. Трябва да бъдем съвестни и отговорни.

Колегите от БСП целенасочено не носеха маски. И досега тези хора говорят, че са закъснели мерките. Винаги ще има критика. Статистиката са смъртността в Европа е за 14 дни.  Като въведем ваксината, ще видя какво ще говорят. Словата на социалистите звучат добре, явете се на избори, спечелете и променете бюджета. Има средства за бюджета.

 

Източник: Frognews

Предишна статияЗоран Заев: Не сме много далеч от споразумение с България
Следваща статияД-р Симидчиев: Невъзможно е в следващите десетина дни да се промени смъртността от COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук