Начало БЪЛГАРИЯ Реалността: 64-годишна жена от Сливен с два инсулта чака линейка четири дни

Реалността: 64-годишна жена от Сливен с два инсулта чака линейка четири дни

0
Четири дни. Толкова отнема на една линейка да стигне до 64-годишна жена от Сливен с два инсулта и диабет, която чака да бъде закарана в болница. След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана от близките си и е приета в лечебното заведение. Вече е в тежко състояние и е включена към кислороден апарат.

Потресаващата история започва в четвъртък, когато 64-годишната жена не се почувствала добре. Тонка Йорданова е с прекарани два инсулта и има редица придружаващи заболявания. Жената звъннала на сина си, който същата нощ повикал линейка. От там обаче заявили, че не могат да изпратят екип.

В петък при Тонка идва личният й лекар, който и изписва лекарства. След кратко подобрение, състоянието на жената отново се влошава. В понеделник синът й търси помощ за втори път, предават от bTV.

„Реших пак да звънна на 112. Те ми казаха: „Ще чакате“, ако трябва до сутринта, когато се освободи линейка, ще ви пратим. След което намерих кола и я закарах, пред спешното имаше три линейки“, разказа Красимир Йорданов.

В момента възрастната жена се намира в Спешното приемно отделение на МБАЛ “Иван Селимински” в Сливен. Поставена е в изолатор, защото е без PCR тест.

„Вкараха я вътре, никой не й обръща внимание, докато не се развиках. Сложиха я на един стол и и включиха системи, след това казаха: Ще чакате. Чакахме около 3 часа някъде“, каза още той.

Шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен доктор Василиса Симеонова заяви, че започват проверка по случая.

Случаят в Сливен идва след скандала в Пловдив, при който двама пациенти починаха на стълбите на болница, докато чакат хоспитализация. Това е поредното свидетелство за хаоса в здравната ни система.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук