Начало НОВИНИ Франция започва деескалация и обявява ваксинация за края на годината или януари

Франция започва деескалация и обявява ваксинация за края на годината или януари

0

Президентът Еманюел Макрон обяви тази вечер, че Франция ще започне да ваксинира срещу коронавируса „в края на декември или началото на януари“ , с първоначален приоритет за възрастните хора.

Религиозните церемонии ще бъдат разрешени отново с ограничение за 30 души и пътувания от 20 километра и до 3 часа ще бъдат разрешени , в сравнение с 1 километър и до 1 час, както е в момента.

На 15 декември, ако параметрите на пандемията продължат да падат, ще бъдат премахнати ограниченията за пътуване и ще бъде разрешено отварянето на кина, театри и музеи, въпреки че ще бъде наложен вечерен час. .

Макрон обаче многократно призовава за предпазливост, за да се „избегне трета вълна и трето затваряне“ , за целта той поиска да се спазва социална дистанция и хигиена, да се носи предпазна маска и да се избягват масовите събирания, включително с членове на семейството.

Баровете, ресторантите и фитнес залите ще останат затворени поне до 20 януари, когато ще бъде направена нова оценка.

Макрон призова за индивидуална отговорност, обеща да подобри стратегията за скринингови тестове и увери, че те ще направят карантините на положителните случаи по-задължителни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук