Начало БЪЛГАРИЯ Лъчезар Борисов: Основно затвореният сектор е ресторантьорството, ангажирахме се да е до...

Лъчезар Борисов: Основно затвореният сектор е ресторантьорството, ангажирахме се да е до 3 седмици

0

Основно затвореният сектор е ресторантьорството, но секторът на търговията остава отворен, с изключение на моловете. Лъчезар Борисов каза, че решението се взе на база на много дълбоки анализи, включително статистически, икономически и това е било мнението на Оперативния щаб. Това коментира министърът на икономиката Лъчезар Борисов в ефира на БНТ.

По думите му мерките не са закъснели. „Тези мерки се взимат, когато заболелите станат 600 на 100 000. Това направиха всички Европейски държави, разбира се, при тях пандемията тръгна малко по-рано. В момента, в който България достигне този показател, се налози да вземем тези мерки“, каза Борисов.

Министърът на икономиката каза, че трябва да се инвестират около 350 до 400 милиона лева минимум, за да се подпомогне икономиката.

„Тези мерки се взимат, когато заболелите станат 600 на 100 000. Това направиха всички Европейски държави, разбира се, при тях пандемията тръгна малко по-рано. В момента, в който България достигне този показател, се налози да вземем тези мерки“, каза Борисов.

Министърът на икономиката каза, че трябва да се инвестират около 350 до 400 милиона лева минимум, за да се подпомогне икономиката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук