Начало БЪЛГАРИЯ Инж. Огнян Ценков се включи като доброволец в борбата срещу COVID-19 във...

Инж. Огнян Ценков се включи като доброволец в борбата срещу COVID-19 във Видинската болница

0

Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на „Републиканци за България“ и общински съветник в ОбС – Видин е доброволец в МБАЛ „Света Петка“.
Инж. Ценков, който бе кмет на крайдунавския град в мандат 2015 – 2019, откликна на апела на ръководството на болничното заведение за набиране на доброволци.
Днес бе първото дежурство на Огнян Ценков в лечебното заведение, което обслужва 11-те общини от област Видин.
Видинската болница е сред болниците, изправени пред редица трудности, основната сред които е липсата на кадри. Редица отделения са неработещи.
Неврологичното отделение не работи и тежките случаи се лекуват в Ломската болница, която се намира на около 60 км от Видин.
От месец март не функционира и акушеро – гинекологичното отделение. Фактът, че от 9 месеца във Видин не се раждат видинчани, е изключително притеснителен и тревожи жителите на областта.
Огнян Ценков е сред общинските съветници, които многократно поставят въпроса за нуждата от общи действия за подкрепа и спасяването на единственото държавно болнично заведение в област Видин.
Инж. Огнян Ценков не счита решението си за героизъм или нещо, което се прави за аплодисметни. Решението му е продиктувано от желанието му да помогне на болницата и на своите съграждани в един труден за всички момент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук