Начало БЪЛГАРИЯ Вече са в сила по-строгите противоепидемични мерки в страната

Вече са в сила по-строгите противоепидемични мерки в страната

0
От днес в сила влизат по-строгите противоепидемични мерки в страната. Търговските обекти затвориха врати до 21 декември. Спира работата на молове, заведения, училища и детски градини. Мярката влезе в сила в 23:30 ч. снощи.

Затварянето на държавата се наложи заради ръста на заболелите у нас и натиска върху здравната система. От днес в големите магазини ще работят само хранителните магазини, банките, мобилните оператори, аптеките. Оптиките, зоомагазините, застрахователите ще останат отворени.

Ето и мерките:

Преустановяват се присъствените учебни занятия, групови извънкласни дейности и занимания, висшите учебни заведения също преминават към дистанционна форма на обучение. Затварят ясли и детски градини. Преустановяват се присъствените групови занимания.

Спира се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия и всички културни и развлекателни мероприятия. Театрите и църквите остават отворени.

Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества.

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия. Затварят и фитнес центровете.

Затворени ще бъдат още игралните зали и казината.

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания.

На всички пазари, тържища и базари се създава организация за еднопосочно движение.

Осигурява се зелен коридор за пазаруване за възрастните хора в часовете между 8.30 и 10.30. В този времеви отрязък лица под 65-годишна възраст не се допускат.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук