Начало НОВИНИ Стартира пробно доставяне на ваксината срещу коронавируса, произведена от „Пфайзер“

Стартира пробно доставяне на ваксината срещу коронавируса, произведена от „Пфайзер“

0

Американската авиокомпания United Airlines започна да доставя ваксина срещу коронавируса, произведена от „Пфайзер“ и БиоНТек до складове в САЩ и в Европа, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“. 

В момента се зареждат складове в американския щат Мичиган и в Белгия, уточнява БТА. По-късно са планирани доставки в щата Уисконсин и в Германия. 

За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6,8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон. Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно. 

Във Великобритания се очаква до 10 дни да започне ваксиниране срещу коронавируса. Според публикация на вестник „Гардиън“ от късно снощи ваксинирането ще започне до 10 дни.

Болниците в Англия са предупредени да създадат организация да получат първите пратки от ваксината на „Пфайзер“ и „БионТек“ между 7 и 9 декември. Информацията е потвърдена за вестника от няколко независими източника от Националната здравна служба на Англия и различни болници в страната. 

Приоритетно се очаква да започне ваксинирането на медицинските работници в болниците и над 80-годишните в домовете за възрастни, а след това да се премине към масово ваксиниране за всички останали желаещи. 

Миналата седмица германската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски партньор „Пфайзер“ изпратиха до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ искане за регистрация на ваксината срещу коронавирус. По този начин, използването на ваксината в извънредни ситуации може да бъде одобрено до средата на декември. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук