Начало БЪЛГАРИЯ Ангел Джамбазки за Северна Македония: Натиск се налага и върху България, но...

Ангел Джамбазки за Северна Македония: Натиск се налага и върху България, но правителството няма да отстъпи позициите си.

0

Зоран Заев е притиснат от Германия. Това коментира пред Евроком евродепутатът от ВМРО и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки. Той обясни, че подобен натиск се налага и върху България, но правителството няма да отстъпи позициите си.

„В техните глави стои погрешната теза, че трябва да отговорят на напускането на Великобритания с някаква добра новина в пандемията и да кажат, че са направили нещо в своето председателство – започнали са процеса по ново разширяване на Европейския съюз“, добави Джамбазки, уточнявайки че се търсят краткосрочни политически дивиденти заради протестите и напрежението покрай пандемията в Германия.

Според него опозиционната партия в момента в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ е просръбска и антибългарска:

„В коалиция с ДПМНЕ са сръбски партии, със сръбските окупатори. Тук не говорим за ВМРО, говорим за ДПМНЕ. Те смениха знамето си, което беше червено и черно. Смениха го със звездата от Куклеш, като на всичко отгоре я кръстиха звезда на Гергина“, допълни той.

„Като гледаме как с държат хората на площада, формацията около Мая Манолова, Демократична България. Всеки един от тях казва – дайте да признаем Македония без да искаме нищо от тях, няма защо да спорим за миналото, какво значение има Гоце Делчев – еми за нас има значение“, подчерта зам.-председателят на МВРО.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук