Начало БЪЛГАРИЯ Проф. Генчо Начев: Не трябва да се чакат кризи, отдавна знаем, че...

Проф. Генчо Начев: Не трябва да се чакат кризи, отдавна знаем, че финансирането в здравеопазването е сбъркано

0
Висока заплата ми се струва 3000 лева при това, които получават лекари и сестри. Не трябва да се чакат кризи, отдавна знаем, че финансирането в здравеопазването е сбъркано. Парите изтичат като вода в пясък. Това каза проф. Генчо Начев по БТВ.

Трудно е да се каже дали са закъснели мерките. Привърженик съм на по-твърдите мерки. Да не стане така, че а оживеят повече хора, пък да се чудим с какво да се храним. Важно е до каква степен ще се запази икономиката. Мисля ,че ма сега баланс. Важен е контролът на мерките. Ако няма кой да контролира хората, няма никакъв смисъл.

На края на третата седмица трябва да има отчетлив резултат от мерките. У нас има 32 легла, 11 са интензивни. В момента са запълнени леглата. Динамично е. Всеки ден може да се освободи легло. Има заразени медици, някои лежаха в ковид-отделението.

Сърдечно болните са една от рисковите групи. Вирусът предизвиква повишено тромбооброзуване в малките съдове. Получава се сърдечна недостатъчност. Пневмонията води до повишаване на налягането в малкия кръг. Получава се дясна сърдечна недостатъчност. Този вирус директно засяга клетките на сърцето, които отговорят за съкращенията.

Ние извършваме спешни операции. Ако видим, че човек се влошава, ние го оперираме.

Проф. Чирков е мой учител. Бе отворена личност. Бе учител и в живота. Той държеше на това доброто да побеждава. Негови бяха съветите да няма злоба и омраза. Бе педант на чистотата. Той започна да ни учи, че трябва да се затварят чешмите и да се гасят лампите. Той фантастичен човек. Научи ме да не обръщам внимание на клюките.

Предишна статияОт днес започва кандидатстването по новата мярка „Запази ме“ за компенсиране с по 24 лева за работен ден за хората
Следваща статияЧестит първи сняг! Валежи има в цялата страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук