Начало НОВИНИ Русия се стреми да създаде платформи, които да заменят YouTube

Русия се стреми да създаде платформи, които да заменят YouTube

0

Руският регулаторен орган за комуникации, Роскомнадзор, предложи днес създаването на национални видео платформи, които да заменят You Tube поради предполагаемата „цензура“ на тази услуга към руските медии.

„Обръщаме внимание на руските медии и на необходимостта от поддържане на информационни канали на националните видео платформи. Молим водещи технологични компании да помогнат на нашите медии да ги създадат и популяризират“, се казва в изявлението на руския надзорник.

Роскомнадзор направи това предложение, след като в събота обвини Google, че е наложил „пълно вето“ на YouTube за създаването на канали от „ANNA News“.

„Конкретна политика на цензура по отношение на руските медии е неприемлива и нарушава основните принципи на свободно разпространение на информация и безпрепятствен достъп до нея“, се казва в изявлението на руския регулатор.

Не за първи път руската агенция за надзор на комуникациите обвинява американски интернет мултинационални компании в затрудняване на достъпа на руски медии до други платформи.

Този месец група депутати от Думата (Долната камара) предложи изменения на закон за въвеждане на санкции срещу интернет платформи, които „дискриминират“ руските медии. Те също така предлагат Роскомнадзор да може частично или напълно да блокира достъпа до тях поради тази причина.

Генералната прокуратура, заедно с руското министерство на външните работи, ще решат предварително кои руски медии търпят „дискриминация“ от американските гиганти.

Предишна статияПенсиите ще се изплащат между 7 и 21 декември
Следваща статияФренски полицаи повдигнаха обвинение за побой над чернокож

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук