Начало БЪЛГАРИЯ Стефан Балабанов, зам.-министър на МВР: Категорично няма да са необходими КПП-та

Стефан Балабанов, зам.-министър на МВР: Категорично няма да са необходими КПП-та

0

Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат.Това каза пред БТВ зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.

„Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат“, каза Балабанов.

„На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ. Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират“, каза още зам.-вътрешният министър.

Денонощно се правят проверки и дали магазините и заведенията спазват ограничителните мерки. „Едва ли полицията ще може навсякъде да ги направи, ресурсът ни е ограничен“, допълни Балабанов.

По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“. До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка. По отношение на заплатите на полицаите според него увеличението с 15% е максимумът, който може да се даде.

„От 2017 г. досега полицейската заплата се е увеличила с 67%. Всяка година се вдигат с 10%, а сега с 15%, което не е малко. След Нова година един начинаещ полицай ще получава 1112 лв. основна заплата, плюс извънреден труд, пари за храна и други добавки“, обясни той.

Предишна статияАнгел Джамбазки за Северна Македония: Натиск се налага и върху България, но правителството няма да отстъпи позициите си.
Следваща статияПенсиите ще се изплащат между 7 и 21 декември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук