Начало БЪЛГАРИЯ Павел Вълнев: Не смятам да купувам избори

Павел Вълнев: Не смятам да купувам избори

0

„След 30 години преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи“. Това каза заместник-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев пред Миролюба Бенатова в предаването „Алтернативата“ на TV1, попитан защо е решил да инвестира в партия.

„Необходима е промяна и алтернатива“. На въпрос защо смята, че той е алтернативата Вълнев каза, че е с много добър профил на 41 години, млад и успял бизнесмен.

„Успял човек съм в силно конкурентна пазарна икономика. Не говоря за хора в България. Идвам от някъде, където има работещи институции, икономика и съм постиганал резултат. На такава възраст съм, на която имам и енергията, и опита, който бих могъл да предам тук. Сам не бих могъл да оправя нещо тук – не съм нито месия, нито гений, но искам да направим така, че да увлечем младите хора, да дадем пример те да се включат в управлението на страната, както и да привлека повече успели хора в чужбина и в момента правя точно това. Създаваме мрежа от успели хора, те се свързват с мен и започваме да си комуникираме“, разказа той.

„Г-н Цветан Цветанов е един от най-успешните и подготвени политици. Той е бил в изпълнителната власт, в законодателната власт в парламента, бил е и зам.-кмет на София, вицепремиер и министър на вътрешните работи“. Вълнев заяви, че не вижда работеща институция у нас, освен президентската. „На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“. 

„Не смятам да купувам избори“, категоричен бе бизнесменът и зам.-председател на ПП „Републиканци за България“. „Опитваме се да привлечем младите хора да повярват в нещо ново, алтернативно. Тук много се говори за Цветанов. Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, допълни Павел Вълнев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук