Начало НОВИНИ Сингапур става първата държава, която одобрява продажбата на култивирано месо

Сингапур става първата държава, която одобрява продажбата на култивирано месо

0

Властите в Сингапур одобриха регламента, който отваря вратите за продажба на лабораторно отгледано месо, според компанията Eat Just, която съобщи това във вторник, 2 ноември. 

Производителят ще може да продава пилешко месо, създадено чрез клетъчна култура в Сан Франциско, като по този начин ще бъде избягнато жертвоприношението на животни.

Сингапурската агенция за безопасност на храните е извършила обширен анализ на продукта, за да гарантира, че той е годен за консумация. Това се подчертава в изявление на Eat Just, което създаде марката Good Meat за търговия в азиатската държава.

Стартъпът твърди, че неговият продукт е по-здравословен и по-устойчив от досега познатото пилешкото месо и че неговите учени и експерти са работили в продължение на месеци, за да изготвят документация за производствения процес.

„Включени бяха подробности за чистотата, идентичността и стабилността на пилешките клетки по време на производствения процес, както и подробно описание на производствения процес, който демонстрира, че събраното култивирано пиле отговаря на стандартите за качество на строгата система за контрол”, отбелязва агенцията.

Eat Just също обяви план за изграждане и експлоатация на производствено съоръжение в Сингапур, за да отговори на търсенето на неговия продукт.

„Сингапур отдавна е лидер в иновациите. От технология до биологични продукти, сега той води дори и развитието на по-здравословна и безопасна хранителна система. Убеден съм, че одобрението на регулаторните органи в страната за култивирано месо ще бъде последвано от много други “, заяви Джош Тетрик, изпълнителен директор на Eat Just, в изявлението .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук