Начало НОВИНИ Обама, Буш и Клинтън ще бъдат ваксинирани публично срещу COVID-19

Обама, Буш и Клинтън ще бъдат ваксинирани публично срещу COVID-19

0

Бившите президенти на Съединените американски щати (САЩ) Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън изразиха готовност да се ваксинират публично срещу COVID-19, за да насърчат своите съграждани „да направят същото“.

59- годишният Обама заяви, че има „пълно доверие“ в здравните власти в страната.

„Ако Антъни Фаучи (високо уважаван научен деятел в САЩ) ми каже, че тази ваксина е безопасна и може да имунизира срещу COVID-19, определено ще я взема“, каза той в радиоинтервю за SiriusXM, откъси от което бяха споделени в сряда, 2 декември, в YouTube.

Той аргументира, че просто ще изчака имунизацията на приоритетните групи да приключи. „Обещавам ви, че когато се обяви ваксинация за хора, които попадат в графата на по-малко рискова група, ще се ваксинирам. Ваксинацията ми може да бъде излъчена по телевизията, за да знаят хората, че се доверявам на тази наука“, обясни Обама.

„Когато ваксините бъдат признати за безопасни, Джорж Буш ще бъде на опашката, за да получи своята, и с удоволствие ще го направи пред камерата“, каза Фреди Форд.

А говорителят на Бил Клинтън Анхел Уреня също посочи пред CNN, че бившият президент на Демократическата партия, ще бъде ваксиниран публично, „ако това би насърчило всички американци да направят същото“.

„Обещанието за ваксина е великолепно, но няма да може да разгърне пълния си потенциал без солидна подготовка и приемане от общността“, заяви директорът на СЗО Ханс Клуге за Европа на пресконференция. 

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Напишете коментар!
    Моля, въведете името си тук