Начало БЪЛГАРИЯ Парламентът одобрява споразумение за консултантски услуги между Министерството на енергетиката и Международната...

Парламентът одобрява споразумение за консултантски услуги между Министерството на енергетиката и Международната банка за възстановяване и развитие

0

Парламентът ще одобри споразумение за консултантски услуги между Министерството на енергетиката и Международната банка за възстановяване и развитие, подписано на 30 септември тази година. То предвижда оказване на подкрепа от страна на международната институция на министерството за справедлив преход към декарбонизация в осем региона на страната във връзка с изискванията на Механизма за справедлив преход. То е на стойност 2,5 милиона лева, които ще бъдат осигурени от Оперативна програма „Добро управление“.

Във времето за парламентарен контрол вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговаря на четири въпроса, свързани с официалната позиция на България при стартирането на преговорите между Европейския съюз и Република Северна Македония.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще отговори на питане на БСП относно развитието на енергетиката в България.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговоря относно резултатите и бъдещата политика, свързани с въведената в страната ТОЛ-система.

В парламентарния контрол ще участват още четирима министри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук