Начало БЪЛГАРИЯ ПП „Републиканци за България“ сезира Сотир Цацаров за конфликт на интереси на...

ПП „Републиканци за България“ сезира Сотир Цацаров за конфликт на интереси на кмет на ДПС

0

ПП „Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ за поредица от нарушения на кмета на ДПС Мариан Цонев, отразени в журналистическото разследване на Валя Ахчиева със заглавие „Безстрашният строител кмет“.

В него става ясно, че градоначалникът на Гурково е сключил четири договора на обща стойност около 2 050 000 лева с вкл. ДДС с дружество, зад което стоят родителите на негов съдружник.

„Според нас това е категоричен пример за конфликт на интереси“.

„Закононарушението е безспорно и касае злоупотреба не само с европейски средства, но и с такива от републиканския бюджет. Извършено е с изключителна дързост и усещане за безнаказаност. Лицето Мариан Цонев произлиза от строителния бизнес. Ставайки кмет той упражнява властническо правомощие като сключва 4 (четири) договора за строителство, с юридическо лице, чийто реални собственици са свързани с него лица. Любопитен е и фактът, че всички обществени поръчки, касаещи строително монтажни работи на територията на община Гурково се печелят от същото свързано с кмета дружество“.

„Призоваваме г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция да разгледат сигнала на ПП „Републиканци за България“ във възможно най-кратки срокове“.

„Настояваме КПКОНПИ да подходи към случая със същия хъс и енергичност, с които проведе политическата си атака срещу Атанас Камбитов. Необходимостта от това е очевидна – за разлика от спорното решение срещу бившия кмет на Благоевград, в този случай са налице категорични доказателства за извършването на цяла поредица от нарушения в изключително големи размери. Надяваме се че г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция ще подходят професионално към казуса и няма да се подадат на политически натиск“.

„Заявяваме, че ще продължим борбата си срещу модела на управление на ДПС в смесените райони, защото той е базиран на погазването на закона, човешкото достойнство и демократичните принципи на управление“.

„Ще продължим да работим активно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от правителството български територии“.

Това написаха от ПП „Републиканци за България“ в сайта си. 

Предишна статияПП „Републиканци за България“ с пет предложения за спряване с кризата с мръсния въздух
Следваща статияБайдън ще създаде имиграционна система, която благоприятства „всички“, обещава Майоркас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук