Начало НОВИНИ COVID-19 може да вкара 207 милиона души в крайна бедност до 2030...

COVID-19 може да вкара 207 милиона души в крайна бедност до 2030 година

0

Ефектите от пандемията, могат да доведат 207 милиона души до крайна бедност до 2030 г., с, според към новото проучване на Програмата за развитие на ООН.

Докладът, публикуван миналата сряда, анализира възможните дългосрочни ефекти от настоящата криза и нейното въздействие върху целите на международното развитие.

Тези 207 милиона допълнителни хора, живеещи в крайна бедност, биха възникнали при сценарий, дефиниран като „висока щета“, при който възстановяването ще се забави и до 80% от икономическата криза ще продължи и през следващото десетилетие.

Базовият сценарий, разработен въз основа на най-новите прогнози за растеж от Международния валутен фонд (МВФ), ще постави 44 ​​милиона души в повече в крайна бедност до 2030 г., в сравнение с траекторията на развитие, в която светът е бил преди пандемията .

В същото време ще се забавят и необходимите социални програми и инвестиции в области като цифровизацията и зелената икономика.

Изкореняването на крайната бедност е една от основните цели до 2030 г. и е договорена от всички държави на ООН.

„Както се подчертава в това ново изследване за бедността, пандемията е повратна точка и решенията, които лидерите вземат сега, могат да отнесат света в много различни посоки“, заяви администраторът на ПРООН Ахим Щайнер в изявление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук