Начало НОВИНИ Доналд Тръмп няма присъства на инаугурацията на Байдън в Белия дом

Доналд Тръмп няма присъства на инаугурацията на Байдън в Белия дом

0
epa08669290 US President Donald J. Trump heads to a briefing with Cal Fire and other fire officials at Sacramento McClellan Airport in McClelland Park, California, USA, 14 September 2020. The President will visit Sacramento County to be briefed on the deadly wildfires that have burned more than 3 million acres across California. EPA/JOHN G. MABANGLO

Действащият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, планира да отлети от Белия дом с хеликоптер на 20 януари, в деня на встъпването в длъжност на демократа Джоузеф Байдън. Тръмп ще пътува до Флорида с Air Force One, като по този начин пропусне всички официални церемонии в столицата, съобщи порталът Axios.

Тръмп нито ще приветства Байдън в Белия дом, нито ще присъства на инаугурацията, а вместо това ще говори във Флорида на голям митинг пред привърженици, където ще обяви, че ще участва в президентските избори през 2024 г.

Изданието смята, че Тръмп, умишлено ще създаде ситуация, при която вниманието на зрителите ще бъде раздвоено между церемонията по встъпването в длъжност на новия президент във Вашингтон, която ще се проведе при зачитане на нормите на социалната дистанция, и собствената му реч пред огромно множество във Флорида.

Официално Белият дом не потвърждава такава информация за плановете на Тръмп.

Общите избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Байдън обяви победата си. Съответната служба по общи въпроси към администрацията на САЩ всъщност го призна за избран президент и уведоми писмено за готовността си да предостави необходимите бюджетни средства, за да започне приемането и прехвърлянето на дейности в рамките на предстоящото встъпване в длъжност на следващия американски лидер.

Независимо от това, Тръмп не признава поражението си официално, тъй като според него има многобройни нарушения от страна на демократите по време на изборите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук