Начало НОВИНИ Съобщава се, че потенциалната китайска ваксина е 97% ефективна срещу COVID-19

Съобщава се, че потенциалната китайска ваксина е 97% ефективна срещу COVID-19

0

„Китайска ваксина срещу COVID-19, CoronaVac , е 97% ефективна срещу SARS-CoV-2“, съобщи индонезийската държавна фармацевтична компания Bio Farma във вторник, 8 декември , след като разкри предварителни данни от своите опити.

„Нашият екип от клинични изпитвания откри в рамките на един месец, че предварителните данни показват до 97% ефективност“, каза Иван Сетиаван, говорител на Bio Farma, цитиран на пресконференция от Ройтерс.

В този смисъл Bio Farma се надява, че индонезийската агенция за храни и лекарства ще издаде разрешение за спешна употреба на виртуалната коронавирусна ваксина. Стремежът на фармацевитчната компания е стартиране на кампанията за масова имунизация през януари. 

Китайската лаборатория Sino Biopharmaceutical съобщи, че е получила 515 милиона долара за производството на CoronaVac.

„Това ново стратегическо партньорство ще ни позволи да подобрим капацитета за продажби на нашите ваксини, да разширим пазарите в Азия, да развием и да осъществим достъп до нови технологии“, каза президентът и главен изпълнителен директор на Sinovac Weidong Yin.

„Най-важното от всичко е да ускорим усилията си за подпомагане на борбата с пандемията“, добави висшият изпълнителен директор.

„Обединеното кралство започна кампанията за ваксинация срещу COVID-19 този декември“, обявиха британските власти.

„Невероятно е да видим как ваксината влиза в полза, невероятно е да видим този огромен импулс за цялата нация, но не можем да си позволим да се отпуснем“, каза британският премиер Борис Джонсън, посочен от агенция Франс прес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук