Начало НОВИНИ Великобритания предупреждава страдащите от алергии за ваксината на Pfizer след две нежелани...

Великобритания предупреждава страдащите от алергии за ваксината на Pfizer след две нежелани реакции

0

Властите на Обединеното кралство препоръчват да не се ваксинират хора със „значителна“ история на нежелани реакции към лекарства или храни.

Двама служители на Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (NHS), които са имали „значителна“ история на непоносимост, са получили алергични реакции след като са били ваксинарани срещу COVID-19.

Малко след ваксинацията двамата здравни работници претърпяха „анафилактична реакция“, но се възстановиха, след като получиха „подходящо лечение“.

Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти помоли здравния персонал и населението да вземат необходимите предпазни мерки при ваксиниране на хората, които са склонни да страдат от чести алергични реакции. 

Официалният сигнал на Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти гласи, че хората със „значителна история на нежелани реакции към ваксини, лекарства или храни не те трябва да получават лекарства от Pfizer, за да предотвратят COVID-19″. Агенцията препоръчва също така „комплекти за реанимация винаги да са на разположение“, където се извършват ваксинации.

От Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти уточниха, че е „обичайно“ след въвеждането на нова ваксина да има случаи на алергични реакции, които пораждат този тип предупреждения.

Обединеното кралство е купило 40 милиона дози от фармацевтичната компания Pfizer / BioNTech, необходими за ваксиниране на 20 милиона души, на които двете дози трябва да се прилагат с интервал от 21 дни.

Имунизациите започнаха в петдесет болници в Обединеното кралство.

От своя страна, Испания, очаква да има около 20 милиона дози от формулата на Pfizer през първата половина на годината, които като двойна доза биха послужили за имунизация на около 10 милиона. В допълнение към тези 20 милиона ваксини от Pfizer, които трябва да започнат да пристигат в първите дни на януари, вероятно ще пристигнат още 10 милиона допълнителни дози през следващите месеци на 2021 г..

Предишна статияБорисов: Готов съм да се ваксинирам пръв, но ще изчакам реда си
Следваща статияПротест срещу замърсяването на въздуха в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук