Начало БЪЛГАРИЯ Протест срещу замърсяването на въздуха в София

Протест срещу замърсяването на въздуха в София

0

Протест срещу замърсяването на въздуха проведоха в София привърженици на гражданската платформа „Изправи се.БГ“, съобщава „БНР“.

Според лидера на движението Мая Манолова правителството и столичният кмет не се справят с проблема. Доказателство за това, по думите на Манолова е, това, че след като през 2017 г. България е била осъдена за липса на мерки, преди десет дни ЕК е предприела следващата фаза на наказателната процедура с налагане на финансови санкции:

„Тоест всеки българин ще плаща за мръсния въздух, който диша, за лекарствата, които си купува заради мръсния въздух и заради безхаберието на Борисов и неговото правителство. Имуществени санкции. Ясно е, че това правителство няма да се справи. И затова мотото на днешния протест е да ги отвеем фините прахови частици начело с Борисов от властта“.
Протестът беше подкрепен и от Арман Бабикян от така нареченото „Отровното трио“:

„Смъртта очевидно настъпва не само заради Covid, а и заради факта, че управляващите са безхаберни и нямат желание да положат стриктни меркиq за да се прочисти въздухът в София и да не умират толкова много хора от белодробни и сърдечносъдови заболявания“.

Предишна статияВеликобритания предупреждава страдащите от алергии за ваксината на Pfizer след две нежелани реакции
Следваща статияКанада също одобрява използването на ваксината Pfizer-BioNtech срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук