Начало БЪЛГАРИЯ Джема Грозданова: Да окуражаваме жените да участват в политиката и дипломацията и...

Джема Грозданова: Да окуражаваме жените да участват в политиката и дипломацията и да направим техните гласове по-чуваеми

2

„Трябва да окуражаваме жените да участват в политиката и дипломацията и да направим техните гласове по-чуваеми.“ Това каза във видеообръщение Джема Грозданова, международен секретар на ПП „Републиканци за България“, по време на Националната конференция на жените от Албанската републиканска партия.

„Скъпи колеги от Албанската републиканска партия, скъпи приятели, за мен е огромно удоволствие да мога да се обърна към Вас. Да окуражаваме жените да участват в политиката и дипломацията, да направим техните гласове по-чуваеми в международните отношения, е кауза, която си заслужава усилията. Оценявам възможността да говоря пред Вас, тъй като се чувствам отговорна пред Вас и нашето поколение в търсенето на ролеви модели, чрез които да разбием ограниченията на полова основа.“

„Една от най-важните мисии на жените на по-високи позиции е да служат за пример за следващото поколение, както и да окуражават умни, креативни и мотивирани млади жени да бъдат ангажирани в политиката и други сфери на живота, които са традиционно доминирани от мъже“, заяви Грозданова.

„Като майка на две момичета, които вече са завършили гимназия, аз възприемам тази роля с още по-голяма сериозност“, изтъкна тя.

„Равенството между половете е фундаментално право и като такова е една от общите ценности, въз основа на които Европейският съюз е изграден. То е разписано в Договора за Европейския съюз и в Хартата на фундаменталните права на съюза. За съжаление, участието на жените на пазара на труда не винаги се транслира във влияние“, подчерта международният секретар на Републиканци за България.

По думите й днес повече момичета отколкото момчета завършват университети. Повече жени от всякога в историята участват на пазара на труда в Европа и реализират повече от таланта си и използват повече от уменията си.

Предишна статияПП „Републиканци за България“ с офиси и в Кюстендилско
Следваща статияПреговорите между Обединеното кралство и ЕС продължават, докато военноморските кораби са в режим на готовност

2 КОМЕНТАРИ

  1. Мъжете и жените отдавна са с равни права. Но някак във вземането на решенията на политическо ниво, жените са назад. Би било хубаво и там да завоюваме позиции.

  2. Жените можем много и то в различни професионални сфери. Не трябва да бъдем подценявани!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук