Начало НОВИНИ Германия се обявява за неспособна да спре пандемията и се връща към...

Германия се обявява за неспособна да спре пандемията и се връща към „твърда карантина“

0

От сряда, 16 декември до 10 януари 2021 г., Германия се завръща към „твърда карантина“, със затваряне на несъществени магазини. Училищата също ще останат затворени, за да спре разпространението на коронавируса, който въпреки ограниченията от месец и половина достигна рекорден брой за седмица.

На пресконференция Меркел подчерта, че става въпрос за избягване на „претоварването на здравната система“, като намали възможно най-много междуличностните контакти. 

Училищата ще останат затворени в продължение на три седмици и половина, оставяйки отворена вратата за дистанционно обучение.

За новогодишната нощ и новогодишната нощ ще бъде постановена национална „забрана за събиране“ на публични места и ще бъде забранена продажбата и употребата на пиротехнически продукти.

Религиозните служби са ограничени чрез хигиенни и дистанционни мерки, а консумацията на алкохол на обществени места е забранена.

Мерките за сигурност ще бъдат екстремни в жилищата за възрастни хора, където ще се провеждат няколко седмични теста на здравни специалисти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук