Начало НОВИНИ Фабрика за iPhone е ограбена от служители, изискващи заплащане за четири месеца

Фабрика за iPhone е ограбена от служители, изискващи заплащане за четири месеца

0

Около сто души бяха арестувани след ограбването на фабрика за iPhone в южната част на Индия. Работниците казват, че не са получвали заплатите си от четири месеца, като твърдят, че са били експлоатирани.

Грабежът се е случил в събота във фабриката на тайванската група Wistron Infocomm Manufacturing, разположена в предградията на Бангалор.

Изображения, заснети на мястото на инцидента, показват разбити прозорци и преобърнати автомобили. Камерите за видеонаблюдение, лампите и вентилаторите също са били унищожени.

Местните медии съобщават, че служителите се оплакват, че не са получавали заплатите си в продължение на четири месеца и са били принудени да работят извънредно. 

„Ситуацията вече е овладяна. Специални екипи са разположени за разследване на инцидента „, заяви местната полиция пред агенция Франс прес тази неделя, 13 декември, добавяйки, че няма ранени.

От своя страна вицепремиерът на щата Карнатака, Ашватнараян, осъди тези действия като „безвъзмездно насилие“ и добави, че неговото правителство ще гарантира, че случаят „ще бъде разрешен незабавно“.

„Ще се погрижим правата на работниците да бъдат спазени и всички дължими пари да им бъдат изплатени“, каза той. 

От своя страна местен синдикален лидер осъди „бруталната експлоатация“, на която са подложени работниците в завода. „Държавното правителство позволи на компанията да не зачита основните права“ на служителите , каза синдикалистът Сатянанд пред вестник „The Hindu“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук