Начало БЪЛГАРИЯ Националната агенция за приходите (НАП) ще представи подобрените си електронни услуги

Националната агенция за приходите (НАП) ще представи подобрените си електронни услуги

0

Националната агенция за приходите (НАП) ще представи подобрените си електронни услуги. Проектът се изработва със средства от европейските фондове и краят му идва в навечерието на данъчната кампания за доходите през 2020 година.

Неведнъж през годината от приходната агенция декларираха, че работят по изцяло нов вид на портала, през който можем да използваме електронните услуги на приходната агенция.

Още преди началото на пандемията от Covid-19 от НАП отчитаха ясна тенденция на завишен интерес към електронните услуги, т.е. подаване на декларации, плащането им и различен вид справки.

В предварителния анонс за пресконференцията няма яснота какъв ще бъде видът на подобренията, които се очаква да бъдат представени.

Официалното име на проекта е „Надграждане на основните системи на НАП за предоставяне на данни и услуги към вътрешни и външни системи“. 

През юли 2019 година агенцията стана обект на хакерска атака, при която бе достъпна лична информация за милиони данъкоплатци и тя можеше да бъде проверена свободно в интернет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук