Начало НОВИНИ САЩ: FDA потвърждава безопасността и ефективността на ваксината на Moderna

САЩ: FDA потвърждава безопасността и ефективността на ваксината на Moderna

0

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) посочи днес, че ваксината срещу COVID-19 на лабораторията Moderna отговаря на очакванията за спешна употреба.

Американската агенция установи, че резултатите от клиничните изпитвания и данните за безопасност са „в съответствие с препоръките, изисквани от Ръководството за разрешение за спешна употреба на ваксини за предотвратяване на Covid-19 „.

Moderna посочва, че при клинични изпитвания е показала ефикасност от 94,1% при предотвратяване на заболяването и 100% при предотвратяване на сериозни случаи.

Също така, най-честите нежелани реакции, свързани с формулата на Moderna, наречена mRNA-1273, са: болка на мястото на инжектиране в приблизително 90% от случаите, умора в 70%, главоболие в 60% , мускулна болка при 60%, ставна болка при 45% и втрисане при 45%.

Този четвъртък независим консултативен комитет ще заседава, за да оцени ваксината. Ако ваксината бъде одобрена, тя ще се превърне във втория серум, наличен за борба с COVID-19 на американска земя.

Предишна статияИндия: открита e гъбична инфекция, убиваща пациенти с COVID-19
Следваща статияНовите случаи на коронавирус у нас са 2743 при направени 7737 PCR теста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук