Начало НОВИНИ СЗО коментира „новия вариант“ на COVID-19, открит във Великобритания

СЗО коментира „новия вариант“ на COVID-19, открит във Великобритания

0

Ръководителят на звеното за възникващи болести на Световната здавна организация (СЗО) Мария Ван Керхоув съобщи, че няма съобщения, показващи, че наскоро идентифицираната мутация на SARS-CoV-2 в Обединеното кралство се различава в поведението си от други щамове на вируса.

„Според нашите колеги от Обединеното кралство няма доказателства, че този вариант се държи по различен начин“, каза ученият този понеделник, 14 декември, по време на видеоконференция. Той също така посочи, че лекарите продължават да оценяват характеристиките на вариацията.

„Това, което търсят, е да определят дали има някаква промяна в развитието на неутрализиращите антитела. Това ще бъде тествано за всички идентифицирани варианти. (…) Ще информираме и актуализираме всички промени ”, каза Ван Керхоув.

Освен това висшият служител каза, че новият британски щам ще бъде свързан с тези, открити наскоро във ферми за норки в няколко държави.

Този понеделник, 14 декември, министърът на здравеопазването на Обединеното кралство, Мат Ханкок , съобщи на откриването на мутирал щам в британската територия. 

Предишна статияА трябваше да каже: Шампионе, беше по-добър! За мен бе чест, че бях на ринга с теб
Следваща статияХоландия постанови второ задържане до януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук