Начало БЪЛГАРИЯ Христо Казанджиев: Защо правителството изгради „Турски поток“ почти за три години, а...

Христо Казанджиев: Защо правителството изгради „Турски поток“ почти за три години, а интерконекторa с Гърция – не

5
„Към настоящия момент текат процедури по приемане на изградените вече участъци на „Турски поток“. Това каза Христо Казанджиев координатор на експертна група „Енергетика и природни ресурси“ на ПП „Републиканци за България“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1.
„По предварителна оценка в началото на 2021 г. той ще бъде въведен в експлоатация. По-важното е друго, дали тази изградена инфраструктура ще може да бъде натоварена с планираните за пренос през България количества природен газ?”, попита Казанджиев.
„Това е въпрос с повишена трудност, но очевидно България ще бъде изправена пред много сериозни проблеми – да реализира и капитализира този проект в интерес на българското общество“, категоричен е експертът.
„След приемане на военния бюджет от Конгреса на САЩ всякакви съмнения, относно намеренията на Щатите да наложат санкции към проекта „Турски поток“ отпаднаха“, припомни той.
„Независимо от неистовите напъни на българското правителство да представи проекта „Турски поток“ през България като „Балкански поток“, малко вероятно е, който и да е, да бъде заблуден в тази посока.“ 
Предишна статияПП „Републиканци за България“: България трябва да покаже лидерство в Западните Балкани
Следваща статияCOVID-19: Европейските държави затягат мерките преди Коледа

5 КОМЕНТАРИ

  1. Когато комисионните са големи а интереса е Руски не на ЕС нещата стават бързо!

  2. Е ка защо? Бойко строи само неща, от които може да се отклоняват пари, а не такива, които са полезни за България. Като прибавим към това и ангажиментите му към Путин и Кремъл…

  3. Пут какъв стрес , пут какво напрежение живеем! Путин да го….остави Бойко ! Време е да живеем !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук