Начало НОВИНИ COVID-19: Европейските държави затягат мерките преди Коледа

COVID-19: Европейските държави затягат мерките преди Коледа

0

Холандия влезе в петседмично заключване, като магазините, театрите и фитнес залите, които не са от съществено значение, затварят.

Междувременно Германия ще влезе в твърда блокировка от сряда, след като броят на инфекциите достигна рекордни нива.

Във Франция широкообхватните мерки остават в сила, тъй като степента на заразяване все още е висока.

Италия, Испания, Франция и Обединеното кралство са сред страните, които са регистрирали най-много случаи по време на пандемията в Европа.

През последните седмици правителствата на европейския континент се борят с трудни въпроси дали да облекчат ограниченията по време на празничния период.

Скорошната вълна от инфекции в някои държави накара правителствата да спрат плановете за разхлабване на правилата.

Петседмичното блокиране в Холандия е най-строгата мярка, обявена в страната от началото на пандемията. Всички магазини, кина, фризьорски салони и фитнес зали са затворени, а училищата ще последват примера им в сряда. На хората е казано да се въздържат от резервиране на несъществени пътувания в чужбина до средата на март. Ограниченията ще бъдат леко облекчени за три дни през Коледа, когато холандските домакинства имат право на трима вместо двама гости.

Франция вдигна националната си блокировка, но правителството заяви, че степента на заразяване не е намаляла достатъчно за по-нататъшно облекчаване.

Това означава, че театрите и кината ще останат затворени, както и баровете и ресторантите. Ще бъде наложен и национален комендантски час от 20:00 до 06:00 часа. Полицейският час ще бъде вдигнат в навечерието на Коледа, но не и в навечерието на Нова година.

В Испания също се наблюдава възстановяване на инфекциите, а висшият здравен служител Фернандо Симон предупреди за „деликатна“ ситуация преди Коледа.

Испанското правителство одобри набор от правила за периода между 23 декември и 6 януари.

Ще бъде разрешено пътуването между регионите, при условие че хората посещават приятели и семейство, а социалните събирания ще бъдат ограничени до 10 души.

Предишна статияХристо Казанджиев: Защо правителството изгради „Турски поток“ почти за три години, а интерконекторa с Гърция – не
Следваща статияUnicef иска учителите да бъдат с приоритет при ваксинацията срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук