Начало НОВИНИ Pornhub изтрива почти всички свои видеоклипове след жалба за разпространение на сексуално...

Pornhub изтрива почти всички свои видеоклипове след жалба за разпространение на сексуално насилие над деца

0

Pornhub, един от най-популярните видео сайтове за възрастни на планетата, обяви, че е премахнал почти всички видеоклипове от платформата си, след като The New York Times публикува статия, в която обвинява уебсайта в печалба от злоупотребяващо съдържание.

След като тази информация излезе наяве, компаниите Visa и Mastercard обявиха, че няма да обработват плащания към Pornhub.

Сайтът реагира бързо и миналата седмица обяви мерки срещу съдържание, качено от хора, които не са били проверени. 

„Приложихме най-всеобхватните мерки за защита в историята на потребителски платформи за съдържание“, каза Pornhub, която е базирана в Монреал, но е дъщерно дружество на базираната в Люксембург MindGeek.

„Като част от нашата политика за забрана на непроверени потребители, сега също спряхме цялото качено преди това съдържание, което не е създадено от партньори по съдържание или членове на Моделната програма“, се казва в изявлението на сайта, позовавайки се на проверка на възрастта на хората във видеоклипове.

„Това означава, че всяко парче съдържание от Pornhub идва от проверени зарядни устройства“, добавиха от сайта. 

В бъдеще само партньори за съдържание и хора, които печелят приходи от реклами от своите видеоклипове, ще могат да качват съдържание на страницата. През следващата година ще бъде въведен нов процес за проверка на потребителите, съобщиха от компанията.

В становище от NYT журналистът Николас Кристоф повтори, че от 6,8 милиона нови видеоклипа, публикувани всяка година на сайта, „много от тях съдържат насилие над деца и насилие без съгласие“, в допълнение към сексуалната експлоатация, злоупотреби и изнасилвания, които се наблюдават от почти 3,5 милиарда потребители всеки месец.

Pornhub имаше 42 милиарда гледания през миналата година и генерира приходи чрез реклама и платени абонаменти за достъп до първокласно съдържание.

Това не е първият спор, който компанията генерира. През 2019 г. различни групи, включително Unilever и Kraft Heinz, се дистанцираха от Pornhub, след като статия в британския Sunday Times идентифицира секс видеоклипове с участието на деца.

Досега, както в повечето социални мрежи, всеки потребител (анонимен или идентифициран) можеше да качва всякакъв вид съдържание в платформата. Постоянен проблем, който поражда кибертормоз и заплахи.

Към момента други конкурентни платформи като Redtube, Youporn или XTube не са обявили подобни мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук