Начало НОВИНИ Путин сравнява Русия със Запада: „Ние сме невинни и очарователни“

Путин сравнява Русия със Запада: „Ние сме невинни и очарователни“

0

През последния четвъртък, руският президент Владимир Путин потвърди на пресконференция, че „Русия е невинна“, в срравнение със западните страни. Коментарът беше направен, когато той отговори на въпрос, зададен от журналист на Би Би Си.

Британският медиен комуникатор попита президента за причините за влошаването на отношенията между Русия и западните държави. Той също така искаше да разбере дали Путин смята, че е отговорен за тази ситуация или вярва, че Москва е „невинна и очарователна“.

„В сравнение с вас, да, ние сме невинни и очарователни, защото решихме да освободим от определен съветски диктат онези страни и народи, които искаха да се развиват. Чухме вашите обещания, че НАТО няма да се разширява на изток, но вие не ги изпълнихте “, описа той.

Путин припомни и едностранното оттегляне на САЩ от различни международни споразумения. По-специално, през 2002 г. Вашингтон се отказа от Договора за противобалистични ракети (ПРО), през 2019 г. напусна Договора за ракетите със среден и малък обсег (INF) и през 2020 г. Договора за открито небе.

„Какво да правим? […] Оставете всичко както е? Вие [Обединеното кралство], като държава от НАТО, ще прелитате над нашата територия и ще прехвърляте всички данни на американски партньори и ще бъдем лишени от тази възможност по отношение на американска територия? Вие сте умни хора, защо мислите, че сме глупави? Защо смятате, че не можем да анализираме толкова елементарни неща? ”, Опроверга Путин.

Предишна статияДоц. Кунчев: Голяма е вероятността навръх Коледа да пристигнат първите 5000 дози у нас
Следваща статияCOVID-19: Новите случаи у нас са 1739 при 6190 PCR теста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук