Начало НОВИНИ Израелски мъж почина от реинфекция с COVID-19

Израелски мъж почина от реинфекция с COVID-19

0

Израелец почина след второ заразяване с COVID-19. Мъжът е бил заразен в продължение на три месеца с новия варианрт на коронавируса, съобщиха властите.

74-годишният мъж е живял в старчески дом и е бил заразен с коронавирус през август. През ноември той отново е бил приет поради дихателни затруднения и почина същия ден, когато беше хоспитализиран.

Медицинският център Sheba в Тел Авив съобщи новината. Това е първият случай на смърт поради реинфекция в близкоизточната страна.

Ръководителят на инфекциозните болести в Медицинския център Шеба Галя Рахав увери, че е „много тревожно, ако човек се разболее няколко пъти от COVID-19, когато вирусът се променя“.

Случаите на реинфекция с COVID-19 са регистрирани само при малък брой пациенти по целия свят.

От своя страна правителството на Израел реши в понеделник, 21 декември, да наложи вето върху влизането на чужденци в страната и да разпореди всички израелци, които се завръщат от чужбина, да бъдат настанени в строга карантина в хотелите, за да се предотврати разпространението на новия вариант на вируса, открит в Англия, съобщават местните медии.

Според вестник „Хаарец“ затварянето, което значително ще намали полетите до летището „Бен Гурион“ в Тел Авив, е одобрено от кабинета на министрите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук